Ethiopia

This post contains affiliate links to trusted partners. If you purchase through these links, we earn a commission at no extra cost to you. Thank you!

ethiopia

Ethiopia, Ethiopie, Dolo Ado, Dollo Ado, Aug 2011. World Food Crisis.
Dolo Ado transit, zo heet het tijdelijke opvangterrein in het Ethiopische grensgebied met Somalie. Zo’n 14.000 vluchtelingen wachten in het transit centrum totdat ze een tent krijgen toegewezen in een van de drie overvolle offici‘le vluchtelingenkampen 80 kilometer landinwaarts. En iedere dag komen hier nog eens 250 Somalische vluchtelingen bij. ÔDolo Ado transitÕ is niet ingericht om vluchtelingen voor langere tijd op te vangen. Het terrein is dan ook een semi-geordende chaos. Overal staan zelfgemaakte hutjes van stokken, sprokkelhout, doeken en plastic zeil, met weer verderop tientallen witte tenten om mensen toch enige vorm van onderdak te bieden. Een vierde vluchtelingenkamp met een capaciteit voor 40.000 vluchtelingen gaat op 3 augustus open. Een ambitieuze planning, als je bedenkt dat de plek waar dit Heloweyn kamp moet gaan komen vooralsnog een volstrekt kale, rotsachtige vlakte is.
De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) voeren deze week actie voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika. Meer dan 10 miljoen inwoners van Ethiopie, Somalie, en Kenia kampen met ernstig voedselgebrek door droogte, mislukte oogsten, stervend vee en hoge voedselprijzen. Om een einde te maken aan de hongersnood is volgens de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, 1,1 miljard euro nodig. De eerste week van augustus is door de SHO uitgeroepen tot de ÔWeek voor de HoornÕ. Bedrijven en particulieren voeren actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555. Foto: Petterik Wiggers/Hollandse Hoogte

Jessie Festa

Jessica Festa is the editor of Epicure & Culture as well as Jessie on a Journey. She enjoys getting lost in new cities and having experiences you don’t read about in guidebooks. Some of her favorite travel experiences have been teaching English in Thailand, trekking her way through South America, backpacking Europe solo, road tripping through Australia, agritouring through Tuscany, and volunteering in Ghana.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.